Brick Mansions   12 sep 2014
Inlay van Brick Mansions
 
     
     
 
Screenshot van Brick Mansions   Screenshot van Brick Mansions   Screenshot van Brick Mansions
 
     
 
   
Genre: Actie / Avontuur
Acteurs: Paul Walker
David Belle
RZA
Speelduur: 86 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In het Detroit van 2018 is de situatie in de wijk Brick Mansions, een wijk gevuld met flats die worden bewoond door de armste laag van de bevolking, dermate gevaarlijk geworden dat de wijk volledig van de buitenwereld wordt afgesloten. Maar er is meer aan de hand dan alleen een probleem met de handhaving van de openbare orde. De burgemeester heeft zijn oog laten vallen op de grond waar de flats op zijn gebouwd om er een prestigieus nieuwbouwproject met luxe woningen en winkels te ontwikkelen en dat betekent dat de huidige bewoners, plaats moeten maken. Zo ook Lino Dupree (parkour-expert David Belle), een in de wijk opgegroeide bewoner die op zijn eigen manier een steentje bijdraagt aan de leefbaarheid binnen de wijk door de criminelen die er de dienst uitmaken te bestrijden. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door Alexander Tremaine (RZA) de man die de wijk met drugs overspoelt en daar schatrijk mee probeert te worden. Diezelfde Tremaine is het volgende doelwit van undercover-rechercheur Damien Collier (Paul Walker) die, met de onvrijwillige hulp van Lino niet alleen Tremaine uit moet zien te schakelen, maar tegelijkertijd moet voorkomen dat een net gestolen nucleair wapen een bedreiging vormt voor de wijk en de rest van de stad...  

 

Brick Mansions zal voornamelijk de filmgeschiedenis ingaan als de laatste film die Paul Walker bij leven af heeft gerond. Het verhaal is redelijk eenvoudig, maar dat heeft Luc Besson er niet van weerhouden er een meer dan spectaculaire film van te maken. Binnen al dat spektakel is het vooral David Belle die voor de nodige sensatie zorgt. Wat deze man allemaal kan en hoe hij zich voortbeweegt, dat is toch wel heel bijzonder en dat is toch iets wat je gewoon moet zien.

 

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...