Broken City   2 jul 2013
Inlay van Broken City
 
     
     
 
Screenshot van Broken City   Screenshot van Broken City   Screenshot van Broken City
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Mark Wahlberg
Russell Crowe
Catherine Zeta-Jones
Barry Pepper
Jeffrey Wright
Speelduur: 103 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

NYPD-rechercheur Billy Taggart (Mark Wahlberg) is behoorlijk buiten zijn boekje gegaan door een moordenaar annex verkrachter niet te arresteren, maar heel bewust af te schieten. Dat komt hem onverwachts duur te staan. Zijn optreden zorgt voor een publiek oproer, maar in de rechtszaak komt hij er toch mee weg. Ook burgemeester Nick Hostetler (Russell Crowe) is in zijn nopjes, maar zelfs hij kan hem niet publiekelijk steunen en Billy verliest mede onder druk van commissaris Fairbanks zijn baan. Zeven jaar later houdt Billy zich bezig met goedkoop detectivewerk als vanuit het niets de burgemeester belt en hem vraagt langs te komen. Hostetler biedt hem 50.000 dollar om de ontrouw van zijn vrouw Kathleen onomstotelijk vast te leggen. Kathleen Hostetler (Catherine Zeta-Jones) is een mooie vrouw met klasse, maar Billy ontdekt vrij snel dat ze een verhouding heeft met Paul Andrews, de campagneleider van gemeenteraadslid Jack Valliant, Hostetler’s opponent in de aankomende verkiezingen. Valliant (Barry Pepper) legt Hostetler op het gebied van een verdachte projectontwikkeling in de stad flink het vuur aan de schenen en in de peilingen komt hij akelig dichtbij. Maar daar houdt Billy zich niet mee bezig, die doet zijn werk en levert de comprimerende foto’s af. Andrews wordt echter kort daarna op het trottoir voor zijn huis geëxecuteerd en vanaf dat moment is de politieke strijd en het mogelijk corrupte optreden van zijn opdrachtgever wel zijn probleem, meer zelfs dan hij denkt…

Combineer het gevoel van Contraband en The Next Three Days met elkaar en giet er een corruptieschandaal overheen en je krijgt Broken City als resultaat. De twee eerst genoemde films noemen we omdat daar onze beide hoofdrolspelers in spelen en ook omdat het beide spannende films zijn zonder dat er overmatig gebruik wordt gemaakt van actie en sensatie. Ook in Broken City is daar goed gedoseerd mee omgegaan en daardoor is het een spannende film die geschikt is voor een zeer breed publiek.

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...