Captain Phillips  
Inlay van Captain Phillips
 
     
     
 
Screenshot van Captain Phillips   Screenshot van Captain Phillips   Screenshot van Captain Phillips
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Tom Hanks
Barkhad Abdi
Barkhad Abdirahman
Catherine Keener
Speelduur: 127 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

 Kapitein Richard Phillips (Tom Hanks) maakt zich terecht zorgen als hij met containerschip Maersk Alabama van Oman naar Mombassa door het Somalische Bassin moet varen, een stuk zee dat bekend staat om de grote activiteit van piraten. Tegelijkertijd zoekt de zwaar bewapende groep van piraat Muse, een arme Somaliër die zelf ook maar een radertje is in een groter geheel, naar een schip om te enteren en de Maersk Alabama ziet er zeer interessant uit. Het schip van Phillips heeft geen gewapende escorte en dat betekent dat alles op alles gezet moet worden om piraten van boord te houden, want eenmaal aan boord is de bemanning machteloos. Als Phillips op de radar met grote snelheid twee stipjes het schip ziet naderen, maakt hij zich grote zorgen. Hij neemt direct alle benodigde maatregelen en met wat geluk en een handigheidje weet hij de eerste aanval af te slaan. Maar Muse laat zich niet afschrikken en Phillips kan niet voorkomen dat hij bij een tweede poging wordt geënterd. Vanaf dat moment speelt de kapitein een kat en muis spel met de kapers en hij heeft al zijn ervaring en sluwheid nodig om zijn schip en zijn bemanning te beschermen en de piraten te slim af te zijn… 

Het verhaal van Captain Phillips is in grote lijnen gebaseerd op waargebeurde feiten. Het is een spannend verhaal dat garant staat voor een goede en vooral realistisch thriller op volle zee. Veel hiervan is toe te schrijven aan Tom Hanks. Die heeft een dermate ‘normale’ uitstraling dat hij de rol van kapitein op zeer overtuigende wijze neer weet te zetten. Hanks is een heel ander type held dan bijvoorbeeld Bruce Willis of Nicolas Cage en dat maakt zijn optreden veel geloofwaardiger, menselijker. 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...