City Of Violence   7 okt 2014
Inlay van City Of Violence
 
     
     
 
Screenshot van City Of Violence   Screenshot van City Of Violence   Screenshot van City Of Violence
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad, Actie / Avontuur
Acteurs: Orlando Bloom
Forest Whitaker
Tanya van Graan
Speelduur: 110 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als de dochter van een vooraanstaande blanke Zuidafrikaan vermoord wordt gevonden is het aan de rechercheurs van de afdeling extreme geweldsdelicten om deze zaak snel op te lossen. Binnen het onderzoeksteam is Ali Sokhela (Forest Whitaker) een rustige, serieuze man met een uitstekende reputatie, dit in tegenstelling tot Brian Epkeen (Orlando Bloom), zijn net gescheiden jongere en soms zeer impulsieve collega. Brian staat bekend als impulsief en recalcitrant en aangezien hij ook graag een slok lust, ligt hij binnen het korps regelmatig onder vuur. Maar net als Ali is ook Brian een uitstekende politieman en het duurt dan ook niet lang voordat de twee een serieuze verdachte op het oog hebben. Op zoek naar die man komen ze onverwacht in het vaarwater van een extreem gewelddadige drugsbende die er alles aan gelegen is om uit handen van de politie te blijven. Er zit echter meer achter deze zaak dan een ordinaire drugshandel. Met de hulp van een overijverige collega ontdekt Brian een link met Project Kust, een uit de tijd van de apartheid daterend programma waarbij wetenschappers de mogelijkheid onderzochten om met chemische middelen de zwarte bevolkingsgroei te beperken. Dat onderzoek heeft in het diepste geheim een vervolg gekregen en beide rechercheurs ondervinden aan den lijve hoe groot de belangen zijn en tot wat men in staat is om die belangen te beschermen...

 

City Of Violence is een zeer toepasselijke titel voor deze film die op meerdere momenten zo gewelddadig is dat je er van zult schrikken. Zuid-Afrika heeft de reputatie een onveilig land te zijn, zeker als je je buiten de grote steden begeeft waar je absoluut niet langs de weg stil wilt komen te staan. Een mensenleven is er soms maar heel weinig waard en lopende het verhaal zien we hoe barbaars het er aan toe kan gaan. Het gaat er dus absoluut niet zachtzinnig aan toe en dat maakt deze thriller heel authentiek en geloofwaardig. Absoluut een aanrader!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...