Dallas Buyers Club   6 mei 2014
Inlay van Dallas Buyers Club
 
     
     
 
Screenshot van Dallas Buyers Club   Screenshot van Dallas Buyers Club   Screenshot van Dallas Buyers Club
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Matthew McConaughey
Jennifer Garner
Steve Zahn
Speelduur: 112 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Dallas 1985. Elektricien Ron Woodroof (Matthew McConaughey) is dol op vrouwen en de vrouwen op hem. Hij houdt er dan ook een vrij uitgebreid seksleven op na, een leven dat hem vanwege het losbandige karakter uiteindelijk de das om doet. Als hij tijdens zijn werk een flinke schok krijgt en in het ziekenhuis belandt, krijgt hij daar het slechte nieuws te horen. Hij is HIV-positief en in 1985 betekent dat in principe hetzelfde als een doodvonnis dat in Ron's geval waarschijnlijk binnen ruim een maand voltrokken zal worden. Maar daar weigert hij zich bij neer te leggen. Hij duikt de bibliotheek in en vergaardt alle mogelijke kennis die er op dat moment over AIDS beschikbaar is. Met wat hij ontdekt, zoekt hij contact met de vriendelijke Eve, arts bij het ziekenhuis en direct betrokken bij een test met het experimentele medicijn AZT. Helaas kan Eve hem daar niet mee helpen en aangezien alle medicijnen in het buitenland in de VS niet zijn goedgekeurd, kan ze ook op dat vlak niets voor hem betekenen. Ron besluit niet lijdzaam af te blijven wachten tot zijn lijf hem in de steek laat en hij gaat eigenhandig op zoek naar ieder beschikbaar middel, legaal of illegaal, goed gekeurd of experimenteel, om zijn leven waar mogelijk te verlengen. In het ziekenhuis ontmoet hij lotgenoot Rayon (Jared Leto) en samen met hem zet hij de Dallas Buyers Club op, een club waar de leden tegen betaling van een maandelijkse contributie gratis experimentele medicijnen krijgen die op zijn minst levensverlengend moeten werken...

We hebben eerder acteurs gezien die zichzelf voor een rol zo goed als uitgehongerd hebben, denk maar even terug aan Christian Bale die voor The Machinist zo ver ging dat de producenten hem moesten verbieden nog meer af te vallen omdat zijn gezondheid in gevaar kwam. Matthew McConaughey ziet er hier niet veel beter uit en je moet een rol toch wel heel erg graag willen om zo ver te willen gaan. Maar het was nu eenmaal essentieel om zijn rol als AIDS-patiŽnt geloofwaardig neer te kunnen zetten en daar is hij dan ook heel erg goed in geslaagd, zo goed dat het hem, net als Jared Leto, een Oscar opleverde. Dallas Buyers Club toont ons het waargebeurde verhaal van een man die met dertig dagen te leven zichzelf nog zeven jaar in leven wist te houden en dat deed terwijl hij op allerlei manieren door de gevestigde orde werd tegengewerkt. Goede film over een enge periode van de toen echt verwoestend ziekte.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...