Dead Man Down   30 jul 2013
Inlay van Dead Man Down
 
     
     
 
Screenshot van Dead Man Down   Screenshot van Dead Man Down   Screenshot van Dead Man Down
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Colin Farrell
Noomi Rapace
Dominic Cooper
Terence Howard
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Victor (Colin Farrell) maakt al een tijdje deel uit van de crew van topcrimineel Alphonse Hoyt (Terence Howard). Hoyt wordt alom gevreesd en het is daardoor des te opvallender dat diezelfde Hoyt al maanden door een onbekende wordt geterroriseerd. Zijn goede vriend Paul komt daarbij om het leven en diens dood stelt hem voor een nieuw raadsel. In de hand van, de in zijn vriezer gevonden, Paul vind Alphonse een briefje met een vreemde tekst. Die tekst leidt richting een Jamaicaanse drugsdealer die eerst ondervraagd wordt en daarna samen met zijn hele crew vermoord. Tijdens de schermutselingen redt Victor Alphonse het leven en dat plaatst hem in het zeer kleine kring van Hoyt’s vertrouwelingen, een kring waar hij niet veel veiliger is voor zijn heetgebakerde baas. Victor heeft daarnaast nog meer problemen. Zijn overbuurvrouw Beatrice (Noomi Rapace) heeft hem in zijn appartement een man zien wurgen en ze dwingt Victor mee te werken aan haar eigen wraakactie. Ondertussen maakt Victor’s collega en vriend Darcy (Dominic Cooper) goede vorderingen bij het opsporen van Hoyt’s plaaggeest en dat betekent dat Victor nog meer op zijn tellen moet passen om zijn ware bedoelingen binnen de crew niet vroegtijdig prijs te geven. 

Voor een uitstekende film, een goed verhaal en een goed gedoseerde hoeveelheid spanning en geweld zit je met Dead Man Down meer dan goed. Colin Farrell is perfect voor dit type rol en tegenspeelster Noomi Rapace kennen we nog als de Lisbeth Salander uit de Zweedse Millennium-trilogy. Zonder enige twijfel een zeer aangename verrassing!

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...