Dying Of The Light   24 jul 2015
Inlay van Dying Of The Light
 
     
     
 
Screenshot van Dying Of The Light   Screenshot van Dying Of The Light   Screenshot van Dying Of The Light
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad, Actie / Avontuur
Acteurs: Nicolas Cage
 Anton Yelchin
 Alexander Karim
Speelduur: 94 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Evan Lake (Nicolas Cage), een oudgediende en veelvuldig onderscheiden agent van de CIA, lijdt aan een bijzondere vorm van dementie, een situatie die hij zorgvuldig geheim probeert te houden voor zijn superieuren. Hij zit al zes jaar achter een bureau en hij probeert al geruime tijd terug te keren naar actieve dienst. Er ligt nog een oude zaak die hem nooit helemaal heeft losgelaten en in de tijd die hem nog rest hoopt hij een laatste poging te doen om Mohammed Banir, een terrorist waar Evan slechte herinneringen aan heeft en die ruim twintig jaar geleden zou zijn overleden, op te sporen. De tijd begint voor Evan te dringen. Zijn geestelijke toestand takelt in rap tempo af en het komt hem dan ook goed uit dat zijn collega Milton Schultz (Anton Yelchin) een telefoontje krijgt van de NSA. Tijdens een voorval in Boekarest is de NSA op een flashdrive gestuit met daarop een bijzondere combinatie van medicijnen, medicijnen die bestemd zijn voor een bijzondere vorm van bloedarmoede. Banir leed aan die zeldzame aandoening en voor Milton is dat reden genoeg om Evan in te lichten. Zonder dat er hard bewijs is dat Banir nog leeft en dat deze medicijnen überhaupt voor hem bestemd zijn, besluit Evan samen met Milton naar Boekarest te reizen in een poging het spoor van Banir op te kunnen pakken om zo een hele oude rekening met hem te kunnen vereffenen...

 

Nicolas Cage in een actie-thriller, dat is altijd een prima combinatie en Dying Of The Light is daarmee een film waarmee zijn fans zich zullen vermaken. Cage doet hier precies wat zijn fans van hem verwachten. Regisseur Paul Schrader (Taxi Driver, Raging Bull) beseft dat Cage niet meer de actieheld is van vijftien jaar geleden en de wat meer inhoudelijke rol die hij hier speelt komt zijn hoofdrolspeler dan ook goed uit.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...