Flying Home   22 aug 2014
Inlay van Flying Home
 
     
     
 
Screenshot van Flying Home   Screenshot van Flying Home   Screenshot van Flying Home
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Speelfilm
Acteurs: Jamie Dornan
†Anthony Head
Jan Declair
Charlotte De Bruyne
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Een steenrijke Arabier heeft zijn zinnen gezet op het winnen van een belangrijke race voor duiven en die race is eigenlijk alleen te winnen als hij de juiste duif kan bemachtigen. Voor de ambitieuze Colin is dat een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen en hij reist naar BelgiŽ om daar Wittekop, de duif van de zeer eigenzinnige West-Vlaamse Jos Pauwels (Jan Declair), te kopen. Maar dat is een hele uitdaging en om die reden doet Colin zich voor als iemand die naar Bunderzele is gekomen om naar het graf van zijn, tijdens de Eerste Wereldoorlog in BelgiŽ gesneuvelde, grootvader te zoeken. Op die manier weet hij het leven van Isabelle, de kleindochter van Jos, binnen te dringen. Onbedoeld worden de twee verliefd, maar zelfs dat is niet voldoende om Jos ertoe te bewegen zijn dierbare duif te verkopen. Wittekop is niet te koop en Colin moet een andere manier verzinnen om zijn doel te bereiken...†

††

De naar Hollywood verhuisde Dominique Deruddere noemt de romantische speelfilm Flying Home zijn meest Vlaamse film ooit. Het is dan wel een overwegend Engels gesproken film, maar het verhaal speelt zich af op het Vlaamse plattenland onder de rook van een typisch Vlaamse kerktoren en een meer dan typisch Vlaams frietkot. Dus eigenlijk heeft hij ondanks de Engelse taal helemaal gelijk.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...