Good Kill   29 sep 2015
Inlay van Good Kill
 
     
     
 
Screenshot van Good Kill   Screenshot van Good Kill   Screenshot van Good Kill
 
     
 
   
Genre: Oorlog, Speelfilm
Acteurs: Ethan Hawke
January Jones
Zo Kravitz
Bruce Greenwood
Peter Coyote (stem)
Speelduur: 99 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Na de terroristische aanvallen op 9/11 is het Amerikaanse leger meer en meer gebruik gaan maken van drones, onbemande vliegtuigen die met grote precisie hun dodelijke lading ver binnen vijandelijk gebied af kunnen leveren. Voor majoor Tom Egan (Ethan Hawke) een zeer ervaren F-16 piloot met zes ‘tours of duty' op zijn naam, is het werk daardoor behoorlijk veranderd. In plaats van zelf fysiek deel te nemen aan de strijd zit hij in een goed gekoelde container op een basis in de woestijn net buiten Las Vegas en van daaruit beslist hij op grote afstand van zijn doel over leven en dood. Het leven is er voor Ben dan wel een stuk veiliger op geworden, hij is verre van gelukkig met de situatie. De uniformen en de leren jasjes zijn nog steeds stoer, maar het werk is saai. Aan iedere strike gaan vele uren surveillance vooraf om het doelwit te lokaliseren en identificeren. Maar als die werkwijze wordt aangepast en Tom's eenheid rechtstreeks onder bevel van de CIA komt te staan, verandert de dynamiek binnen hun eenheid. De door de CIA gehanteerde protocollen zorgen voor ongenuanceerdere aanvallen en dat zorgt voor nog grotere spanning in een toch al gespannen werksituatie...

Good Kill toont ons een nieuw soort oorlog, een oorlog die op het eerste gezicht minder barbaars lijkt omdat er geen 'boots on the ground' zijn, maar zelfs met het meest precisie wapentuig kunnen burgerslachtoffers niet voorkomen worden. Dat zorgt ervoor dat zelfs op duizenden kilometers afstand situaties kunnen ontstaan waarbij de spanningen hoog oplopen. Oorlog blijft oorlog, stress is stress. Binnen de cast zien we naast Hawke Bruce Greenwood, Zoy Kravitz en January Jones. Een prima film van de producer/schrijver van films als The Truman Show, The Terminal en Lord Of War en meer recent In Time en The Host.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...