Hardcore Henry   23 aug 2016
Inlay van Hardcore Henry
 
     
     
 
Screenshot van Hardcore Henry   Screenshot van Hardcore Henry   Screenshot van Hardcore Henry
 
     
 
   
Genre: Actie / Avontuur
Acteurs: Sharlto Copley
 Tim Roth
 Haley Bennett
Speelduur: 89 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Op het moment dat Henry wakker wordt in een groot bad midden in een soort van laboratorium kan hij zich niets herinneren van wie hij is en hoe hij daar is gekomen. Hij kan zien en horen, maar niet spreken. De dame die hem wakker heeft gemaakt zegt hem dat die beperking maar tijdelijk is, maar dat alles uiteindelijk wel goed gaat komen. Er wordt vervolgens nog wat gesleuteld aan zijn linkerarm en linkerbeen en Henry is bijna weer zo goed als nieuw. Hij is nog maar net op de been als het lab wordt aangevallen en samen met de vrouw, die zich heeft voorgesteld als zijn vrouw Estelle, weet hij ternauwernood te ontsnappen. Maar daarmee zijn Henry's problemen nog maar net begonnen. Een machtig misdaadsyndicaat heeft de jacht op hem geopend en Henry valt van de ene in de andere levensbedreigende situatie waar hij zich puur op intuītie uit moet zien te redden...

 

Hardcore Henry is een bijzondere film. Je kijkt van begin tot eind mee met een enkele camerapositie, die van Henry zelf. Het is daarmee een First Person Shooter in filmvorm en dat betekent dat je van begin tot eind alles heel erg intensief meemaakt. Dat is wel wat vermoeiend, maar er zitten verschillende rustmomenten in om je daar een beetje van bij te laten komen. Hardcore Henry geeft ons eigenlijk een beetje een voorproef van waar sommige films de komende jaren heen zullen gaan. Je ziet vanuit Henry's perspectief hoe hij vecht, schiet, rent en klimt en dat is allemaal toch wel heel erg gaaf. Ook tijdens de momenten in een luxe bordeel is het net alsof je er zelf bent en het enige wat nog ontbreekt, is een virtual reality-bril. Maar dat zullen we de komende jaren zeker nog mee gaan maken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...