Hours   3 dec 2013
Inlay van Hours
 
     
     
 
Screenshot van Hours   Screenshot van Hours   Screenshot van Hours
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Paul Walker
Speelduur: 93 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Vijf weken voor ze is uitgerekend levert Nolan Hayes (Paul Walker) zijn zwangere vrouw Abigail met zware ween af in het ziekenhuis. Hij neemt zelf nerveus plaats in de wachtkamer en na een paar slopende uren wordt duidelijk dat zijn onrustige gevoel niet onterecht is geweest. Abigail heeft de bevalling niet overleeft en van het n op het andere moment stort zijn hele wereld in. Zijn dochtertje is ook nog niet helemaal buiten gevaar. Zij ligt, omdat ze zelf nog niet kan ademen, aan een beademingsapparaat, iets waar Nolan zich volgens de arts niet echt zorgen over hoeft te maken. Bij die uitspraak heeft de arts echter geen rekening gehouden dat orkaan Katrina besloten heeft om precies die nacht in New Orleans aan wal te gaan. Als de storm het ziekenhuis bereikt, lijkt er in eerste instantie weinig aan de hand. Maar vanaf het moment dat de stroomvoorziening het begeeft, loopt de nog zeer kwetsbare baby gevaar. Zij kan niet zonder haar beademing en als het inkomende water het noodaggregaat lam legt, ontdekt Nolan een nog veel groter probleem. De accu van het beademingsapparaat blijkt onvoldoende te zijn opgeladen en wat hij ook doet, meer dan drie minuten stroom krijgt hij er niet in. Nolan moet dus aan de zijde van zijn dochter blijven en om de paar minuten moet hij het beademingsapparaat handmatig bijladen, wachtend tot redding komt. Alsof zijn situatie al niet erg genoeg is, krijgt hij te maken met het ergste menselijke ongedierte, plunderaars.

Grote rampen vormen wrang genoeg vaak de basis voor de mooiste verhalen. Denk voor het gemak maar even aan het prachtige The Impossible. Hours speelt zich af tegen de achtergrond van n van de grootste Amerikaanse rampen van de afgelopen jaren en de omvang ervan wordt op een knappe manier teruggebracht tot het verhaal van een enkel individu die vanuit de slechtst denkbare positie een vrijwel onmogelijke taak moet volbrengen. De film laat zien dat zo'n eenling, op het moment dat het echt moet, boven zichzelf uit kan stijgen. Hours is een mooie speelfilm met een aantal emotionele momenten en een stukje spanning. Zeker een film om te gaan zien.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...