If I Stay   14 jan 2015
Inlay van If I Stay
 
     
     
 
Screenshot van If I Stay   Screenshot van If I Stay   Screenshot van If I Stay
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Chloe Grace Moretz
Stacey Keach
Mireille Enos
Speelduur: 107 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Mia (ChloŽ Grace Moretz) is een zeer getalenteerd celliste en als zodanig heeft ze een grote voorliefde ontwikkeld voor klassieke muziek. Haar vriendje Adam is nog maar kort de geheel andere kant uitgegaan en samen met zijn band begint hij langzaam bekendheid te krijgen. Hun band begint daardoor de eerste barsten te vertonen, zeker omdat Mia vol spanning zit te wachten op het bericht of ze wordt toegelaten tot het prestigieuze Julliard, een opleiding die haar duizenden kilometers van Adam's werkterrein brengt. Maar dat probleem verbleekt als tijdens een onverwachte vrije dag een familie-uitje haar hele leven verwoest. Voor ze er erg in heeft, is ze toeschouwer bij het zware auto-ongeluk waar ze samen met haar ouders en haar jongere broertje bij betrokken is geraakt. Ze springt in paniek bij haar zwaar gewonde moeder in de ambulance en pas in het ziekenhuis komt ze tot de ontdekking dat ze zelf even zwaar gewond is geraakt. Vanuit een soort tussenfase tussen leven en dood kijkt ze toe hoe iedereen zijn uiterste best doet om haar in leven te houden en tegelijkertijd probeert ze op de hoogte te blijven hoe het met de rest van het gezin gaat. De artsen vechten voor haar leven, maar het is nog maar de vraag of ze nog wel verder wil nu het ongeluk zulke verschrikkelijke gevolgen blijkt te hebben...

If I Stay is zo'n film waar heel veel mensen al heel lang naar uitkijken om thuis in alle rust met een pak zakdoekjes op de bank te kunnen snotteren. Okť, alle emo-registers worden opengetrokken, maar dat is nu eenmaal wat we van dit type film verwachten en If I Stay kruipt wat dat betreft prima in het kielzog van The Fault Of Our Stars. Jonge liefde, onder moeilijke, soms onmogelijke omstandigheden, het blijft onverkort een zeer populair thema.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...