Oldboy   6 mei 2014
Inlay van Oldboy
 
     
     
 
Screenshot van Oldboy   Screenshot van Oldboy   Screenshot van Oldboy
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Josh Brolin
Elizabeth Olsen
Samuel L. Jackson
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Reclameman Joe Doucett (Josh Brolin) is een arrogante klootzak, een lamzak op zijn werk en een notoire alcoholist. Als hij een belangrijke afspraak verpest omdat hij, op het moment dat zijn aanstaande klant de tafel even verlaat, diens vriendin probeert te versieren, bereikt hij onder de invloed van een grote hoeveelheid alcohol in de daarop volgende uren een nieuw dieptepunt. Als hij wakker wordt, is hij in een soort van hotelkamer, een kamer zonder ramen en met een hermetisch afgesloten deur. In eerste instantie denkt hij dat hij in een soort van afkickkliniek terecht is gekomen, want zelfs in zijn wildste fantasie of ergste nachtmerrie kan hij niet vermoeden wat hem werkelijk is overkomen. De dagen verstrijken, dagen worden weken en weken worden maanden. Heel lang gebeurt er niets. Zijn ontvoerder zorgt goed voor hem, zij het dat deze persoon hier en daar wat sadistische trekjes vertoont. Een jaar na zijn ontvoering ziet hij op de televisie dat zijn ex-vrouw gruwelijk is verkracht en vermoord. De bewijzen wijzen allemaal richting Joe die als de enige logische dader wordt gezien. De jaren verstrijken en op televisie ziet hij, terwijl hij nadenkt wie hem zo kan haten dat hem dit wordt aangedaan, de wereld aan zich voorbijtrekken. En dan, twintig jaar na zijn ontvoering, staat hij ineens buiten...

 

Oldboy is dan wel een remake van een Japanse film, maar desondanks verdient deze film de originaliteitsprijs. Na twintig jaar wordt de hoofdpersoon, geknipt en geschoren samen met de brieven die hij in al die jaren aan zijn dochter Mia heeft geschreven, een mobiele telefoon en een stapeltje geld, vrijgelaten. Vanaf dat moment wordt Oldboy alleen maar mysterieuzer. Zijn ontvoerder is nog niet met hem klaar en het is voor de kijker een aangename verrassing waar de film vanaf dat moment naar toe gaat. Daar willen we niet te veel over vertellen, huur ‘m, kijk ‘m en geniet van een uiterst originele, vrij bloederige film met een onverwoestbare Brolin.

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...