Only God Forgives   15 okt 2013
Inlay van Only God Forgives
 
     
     
 
Screenshot van Only God Forgives   Screenshot van Only God Forgives   Screenshot van Only God Forgives
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Ryan Gosling
Kristin Scott Thomas
Speelduur: 85 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

In Thailand is veel mogelijk en vooral westerlingen denken met voldoende geld in hun zak overal mee weg te kunnen komen. Die misvatting komt de uit Amerika afkomstige Billy duur te staan als hij op gruwelijke wijze een minderjarige prostituee meisje verkracht en vermoordt. De lokale politiechef Chang is zo verbolgen over wat er is gebeurd dat hij de vader van het meisje op laat draven en hem de gelegenheid geeft ongestoord wraak te nemen. Het voorval kost Billy zijn leven, maar de vader komt er zelf ook niet genadig van af. Hij is het immers die zijn dochter tot prostitutie heeft aangezet en  voor die opvoedkundige blunder hakt Chang met zijn geliefde kapmes zijn arm af. Als Billy’s broer Julian (Ryan Gosling) hoort van de dood van zijn broer spoort hij diens moordenaar op. Als hij de reden van Billy’s dood verneemt, laat hij de eenarmige vader verder met rust, maar dat is geheel tegen de zin in van zijn dominante moeder Crystal (Kristin Scott Thomas), een spijkerharde tante die vanuit Amerika leiding geeft aan de criminele activiteiten van haar beide zoons. Ongeacht wat haar zoon heeft gedaan, eist ze wraak en niet alleen op de al verminkte vader, maar ook op de politieman die hem daar willens en wetens toe heeft aangezet…

Only God Forgives is een zeer harde film. Net als Drive kent hij grotendeels een relatief rustig verloop en dat maakt de extreme en bloederige geweldsuitbarstingen er alleen maar heftiger op. Beide films hebben iets kalms dat in het geheel bekeken allerminst vreedzaam en juist heel dreigend is. Die sfeer is in het samenspel tussen cast en filmmakers echt heel sterk voelbaar. De overeenkomsten met Drive zijn niet geheel toevallig, want naast de zelfde hoofdrolspeler (Gosling) zien we hier ook dezelfde regisseur (Nicolas Winding Refn) aan het werk en die twee talenten hebben elkaar dus duidelijk goed gevonden.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...