Ouija: Origin Of Evil   14 mrt 2017
Inlay van Ouija: Origin Of Evil
 
     
     
 
Screenshot van Ouija: Origin Of Evil   Screenshot van Ouija: Origin Of Evil   Screenshot van Ouija: Origin Of Evil
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Annalise Basso
Elizabeth Reaser
Lulu Wilson
Henry Thomas
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Samen met haar twee dochters Lina en Doris heeft Alice Zander een zwendeltje als medium en met de juiste trucs weet ze niet alleen haar klanten wat geld afhandig te maken, ze probeert ze tegelijk ook een stukje rust te geven. Als Lina 's avonds het huis uit sluipt om met wat vrienden een gezellige avond door te brengen, vindt ze bij haar vriendin thuis een ouijabord waar ze samen met haar vrienden wat mee speelt. Als Alice hoort dat haar oudste dochter met een ouijabord heeft ‘gespeeld' brengt dat haar op het idee om hun activiteiten met zo'n bord uit te breiden. Het bord is in eerste instantie een zegen als Doris van haar overleden vader Roger de plek aangewezen krijgt waar ze een groot geldbedrag kan vinden, geld dat Alice en haar meiden ervoor behoedt dat ze hun huis op moeten geven. Als Alice via het bord contact met Roger weet te leggen, is ze dolenthousiast en ervan overtuigd dat ze haar klanten nu eindelijk echt in contact met overledenen kan brengen. Maar zijn die overlevenden wel wie ze zeggen en wat zijn de negatieve effecten van het zo veelvuldig werken met het bord? Het gaat even goed, maar Doris komt steeds meer onder de invloed van het bord en dat begint na enige tijd zorgelijke vormen aan te nemen...

 

Het blijft bijzonder hoe vaak we het bovennatuurlijke thema in suspense-thrillers tegenkomen en hoe vaak dat goede films oplevert. We kunnen het niet genoeg benadrukken dat dit type films niet in het horror-genre thuishoort aangezien er gewoonweg te weinig gruwelwerk in voor komt. We zien hier goed gedoseerde spanning, veroorzaakt door een mysterieuze kracht of krachten waarvan je als kijker blijft raden wat die nu eigenlijk met het gezin van plan zijn. En de titel voorspelt wat dat betreft weinig goeds. We zien Henry Thomas is de rol van de oplettende priester en het is een leuke quizvraag waar we die van kennen.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...