Pain & Gain   7 jan 2014
Inlay van Pain & Gain
 
     
     
 
Screenshot van Pain & Gain   Screenshot van Pain & Gain   Screenshot van Pain & Gain
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Mark Wahlberg
Dwayne Johnson
Anthony Mackie
Ed Harris
Speelduur: 122 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,6

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Miami 1994. Bodybuilder Daniel Lugo (Mark Wahlberg) heeft als personal trainer bij Sun Gym in Miami allerlei mensen onder hun hoede en tijdens de sessies praten sommigen honderd uit. Zo ook zakenman Victor Kershaw, een man die er geen geheim van maakt hoe decadent en luxe zijn leven is en hoe meer Daniel naar hem luistert, des te meer groeit er bij hem het gevoel dat er meer hoort te zijn in het leven. En dat hij dat ook verdient. In plaats van er hard voor te werken besluit Daniel een afkorting te nemen bij zijn jacht naar de Amerikaanse droom. Samen met collega Adrien en de onlangs uit Attica vrijgekomen Paul (Dwayne Johnson) construeert hij een in zijn naïeve ogen waterdicht plan om Kershaw te ontvoeren en hem een flink deel van zijn vermogen afhandig te maken. Het daadwerkelijke ontvoeren verloopt echter niet geheel volgens plan. Als ze Kershaw eenmaal veilig en wel hebben opgesloten, lukt het hen maar niet om hem mee te laten werken. Maar dat weerhoudt het drietal opportunisten er niet van om zonder na te denken over de gevolgen hun plannen door te zetten…

Pain & Gain is een misdaadfilm, maar wel met een grappige, onnozele ondertoon. De drie ontvoerders zijn verre van professioneel en dat maakt van deze film een misdaadkomedie met drie stoere, maar o zo knullige daders. Er gaat echt van alles mis en het is zo grappig als Dwayne Johnson, de zwakste schakel van het trio criminelen, op basis van flink wat cocaïne volledig de weg kwijt raakt en de meest stomme capriolen uithaalt. Grappig genoeg is het verhaal ook nog eens gebaseerd op waargebeurde feiten dus dit soort criminelen bestaat dus echt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...