Red Sky   15 apr 2015
Inlay van Red Sky
 
     
     
 
Screenshot van Red Sky   Screenshot van Red Sky   Screenshot van Red Sky
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad, Actie / Avontuur
Acteurs: Cam Gigandet
Bill Pullman
Shane West
Rachael Leigh Cook
Speelduur: 90 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Als tijdens een routinemissie de bemanning van twee Amerikaanse F-18 gevechtsvliegtuigen de opdracht krijgt om een complex te bombarderen, doet ze alles via het boekje en voert ze de opdracht correct uit. Helaas wordt niet Rainmaker, een experimenteel wapen dat een heel olieveld voor langere tijd onbruikbaar kan maken, getroffen maar een Internationale missie en er vallen flink wat slachtoffers. Het Pentagon ontkent de opdracht tot vuren te hebben gegeven en dat betekent dat de vier luchtmachtofficieren zich voor de militaire rechter moeten verantwoorden. De vier piloten beseffen niet dat ze het slachtoffer zijn geworden van een op geld beluste organisatie die hen heeft misbruikt om Rainmaker zelf in handen te krijgen. Pas negen jaar na hun oneervolle ontslag krijgen ze eindelijk de kans om het onrecht dat hen en de slachtoffers is aangedaan recht te zetten, maar daarvoor moeten ze zich in een wespennest steken waar wederom het verraad aan alle kanten op de loer ligt...

 

Het is uitzonderijk wat de makers van Red Sky met een budget van ‘slechts' 25 miljoen uit hun hoge hoed hebben getoverd. Films met moderne gevechtsvliegtuigen en grote explosies kosten veel geld en ze hebben binnen de cast ook nog een aantal bekende acteurs weten te strikken. Dus wij zijn op alle fronten tevreden over het eindresultaat van een Top Gun-wannabe die o.i. behoorlijk goed in zijn opzet is geslaagd.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...