Riddick   14 jan 2014
Inlay van Riddick
 
     
     
 
Screenshot van Riddick   Screenshot van Riddick   Screenshot van Riddick
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi & Fantasy, Actie / Avontuur
Acteurs: Vin Diesel
Jordi Mollŗ
Speelduur: 119 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Alleen en gewond wordt Riddick (Vin Diesel), verraden en voor dood achtergelaten, wakker op een planeet met een zeer vijandige leefomgeving en gevuld met bloeddorstige prehistorisch ogende wezens. Hij kalefatert zichzelf zo goed en zo kwaad op en slaat een aantal aanvallen af, maar hij realiseert zich al snel dat hij hier niet kan blijven. Hij ziet na een tijd dan ook geen andere mogelijkheid dat vanuit het neergestorte ruimteschip waarmee hij op de planeet is beland een noodsignaal te versturen waarbij hij helaas zijn identiteit prijs moet geven. Riddick beseft dat niemand hem te hulp zal schieten, maar hij weet tegelijk voor honderd procent zeker dat de prijs die op zijn hoofd staat, dood het dubbele van levend,† een reactie teweeg zal brengen. Het signaal wordt al snel opgepikt door premiejager Santana en diens bemanning, kort erna gevolgd door het team van de veel beter uitgeruste Johns. Die laatste is niet geÔnteresseerd in de premie, Johns heeft een heel ander belang, maar tijd voor rivaliteit is er niet, want Riddick is een levensgevaarlijke tegenstander en om hun kansen te vergroten en zo min mogelijk verliezen te lijden, besluiten beide kampen hun krachten te bundelen.

Veel stoerder dan Vin Diesel zijn ze er niet en hij pakt hier zijn bad ass-rol van Richard B. Riddick nog een keer op. Het is net als de voorgaande delen een CGI/Green screen-film waarmee ook nu weer een spectaculaire wereld is gecreŽerd. We worden opnieuw geconfronteerd met een duistere, neerslachtige en extreem gevaarlijke wereld waarin een mensenleven weinig waarde heeft. Die formule zorgde al eerder voor succes en daar moet je dus ook niet van afwijken.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...