Risen   10 aug 2016
Inlay van Risen
 
     
     
 
Screenshot van Risen   Screenshot van Risen   Screenshot van Risen
 
     
 
   
Genre: Actie / Avontuur
Acteurs: Joseph Fiennes
 Tom Felton
 Peter Firth
Cliff Curtis
Speelduur: 100 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Tribuun Clavius (Joseph Fiennes) is nog maar net teruggekeerd van een bloedige confrontatie met opstandige Joden als prefect Pontius Pilatus (Peter Firth) hem ontbiedt en vertelt dat de Joodse geestelijke leiders, de Sanhedrin, uit angst voor hun eigen positie besloten hebben de leider van een grote sekte, ene Jezus, te laten executeren. Pilatus had geen andere keuze dan deze Messias te kruisigen en Clavius krijgt de opdracht de na de kruisiging ontstane onrust onder controle te houden. Onder zijn toeziend oog krijgt Jezus (Cliff Curtis) de genadestoot met een lans en omdat Pilatus daar toestemming voor heeft gegeven, ziet hij er persoonlijk op toe dat de man uit Nazareth door zijn volgelingen wordt begraven. Maar daarmee is het nog niet gedaan. Sanhedrin-leider en hogepriester Kajafas is bang dat de volgelingen van Jezus zijn lichaam zullen stelen om zo de indruk te wekken dat de voorspelling van hun Messias, dat hij na drie dagen zal herrijzen, is uitgekomen. Op het moment dat het graf na te zijn verzegeld de volgende dag geopend wordt gevonden, krijgt Clavius de opdracht het verdwenen lichaam op te sporen. Samen met zijn nieuwe adjudant Lucius (Tom Felton) laat Clavius geen middel onbenut en de elf trouwste aanhangers van Jezus zijn hun belangrijkste doelwitten. Fanatiek voert hij zijn zoektocht uit, maar dan gebeurt er iets waar Clavius niet op had gerekend...

 

De oudere filmfans onder ons kennen The Robe en het vervolg daarop, Demitrius And The Gladiators. Ook in die films komt een die hard Romein onder de invloed van het christendom en dat stelt hem voor onmogelijke keuzes, want het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Iets soortgelijks zien we in Risen, een historische avonturenfilm waarin we het verhaal van de wederopstanding te zien krijgen en hoewel de christelijke boodschap er wel in zit, is dat zeker niet storend. Hij begint zelfs vrij hard in een confrontatie waarin Fiennes hardhandig afrekent met ene Barabas, bij de kenners ook geen onbekende. Dus het is zeker geen softe film.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...