Saving Mr. Banks  
Inlay van Saving Mr. Banks
 
     
     
 
Screenshot van Saving Mr. Banks   Screenshot van Saving Mr. Banks   Screenshot van Saving Mr. Banks
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Emma Thompson
 Tom Hanks
Speelduur: 123 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Schrijfster Mrs. P.L. Travers (Emma Thompson) worstelt al bijna twintig jaar met de vraag of ze de filmrechten van haar favoriete geesteskind, luisterend naar de naam Mary Poppins, aan Walt Disney moet verkopen. Mrs. Travers is extreem zuinig op haar creatie en ze stelt dan ook eisen waar Disney met tegenzin mee akkoord wil gaan, want ook hij is al twintig jaar met Mary Poppins bezig en nu het er eindelijk van lijkt te gaan komen, wil hij niets doen om dat te verpesten. Om de zaak persoonlijk af te stemmen en een directe stem te hebben binnen de ontwikkeling van de film, vliegt Mrs. Travers van Engeland naar de V.S. waar ze met alle egards wordt ontvangen. Tijdens haar eerste meeting met de grote baas hebben ze gelijk heftige discussies over de invulling van het verhaal. Mrs. Travers is daarin heel resoluut; geen domme animaties en by the way, Mary Poppins zingt niet. Walt heeft duidelijk iets heel anders voor ogen en hij beseft dat er een lange weg te gaan is om het deze extreem lastige dame naar het zin te maken. Pamela bemoeit zich echt met iedere zin, ieder woord en ieder letterteken en daarmee drijft ze het team dat aan de film werkt tot waanzin...

 

Kijkend naar Saving Mr. Banks, een titel die verwijst naar de vader van de kinderen uit Mary Poppins, voel je gewoon het plezier dat de filmmakers moeten hebben gehad. Het vertalen van het verhaal naar film was echter geen pretje gezien de zeer pietepeuterige Mrs. Travers die op iedere slak zout legt en het creatieve proces volledig saboteert. We zien, verweven met haar bezoek in Los Angeles, waarom de schrijfster zo panisch beschermend is over wat er met haar verhaal gebeurt. Het is namelijk zeer persoonlijk en haar gedrag vindt zijn oorsprong in haar jeugd met een alcoholistische vader (Colin Farrell) en een wat labiele moeder (Ruth Wilson). De twee verhaallijnen vertellen samen het verhaal achter één van de populairste films uit de Disney-stal en dat is niet alleen interessant, maar tegelijkertijd mooi en ontroerend. En als je met Saving Mr. Banks klaar bent gelijk Mary Poppins nog maar eens kijken.
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...