Snowpiercer   26 aug 2014
Inlay van Snowpiercer
 
     
     
 
Screenshot van Snowpiercer   Screenshot van Snowpiercer   Screenshot van Snowpiercer
 
     
 
   
Genre: Sci-Fi & Fantasy, Thriller/Misdaad
Acteurs: Chris Evans
Jamie Bell
Tilda Swinton
Ed Harris
John Hurt
Octavia Spencer
Speelduur: 120 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Zo'n achttien jaar geleden heeft men een poging gedaan om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Wereldwijd werd koelvloeistof CW7 in de atmosfeer gebracht, maar dat had helaas niet het gewenste effect, het maakte de situatie er alleen maar erger op. De opwarming stopte, maar de temperatuur daalde tot ver beneden het vriespunt en al het leven stierf uit. Slechts een hele kleine groep overlevenden wist zichzelf te redden door aan boord te gaan van de Snowpiercer, de constant in beweging blijvende trein van de excentrieke industrieel Wilford die daarmee zijn droom van een geheel zelfvoorzienend eco-systeem wist te verwezenlijken. In het voorste gedeelte van de trein kan een kleine groep gelukkigen genieten van een luxe leven, maar niet alle passagiers hebben zoveel geluk gehad. In het staartstuk is er geen sprake van leven, maar van overleven en wie daar verblijft, wordt door de elite met harde hand in het gareel gehouden. Daar legt niet iedereen zich bij neer. Samen met jonge hond Edgar (Jamie Bell) en veteraan Gilliam (John Hurt) bereidt Curtis (Chris Evans) in het geheim een opstand voor. Doelwit is het voorste rijtuig van de trein waar Wilford als een alleenheerser zijn eeuwig werkende motor bedient en bewaakt. Om daar te komen moeten ze een lange weg afleggen en hun kansen zijn klein aangezien er in de afgelopen achttien jaar  niemand uit het staartstuk in is geslaagd ook maar bij hem in de buurt te komen...

 

Dodelijke vrieskou en een eeuwig bewegende trein, dat is de basis van Snowpiercer waarin we in zijn meest extreme vorm zien hoe de massa moet bloeden ten gunste van de elite. Als je daar even goed over nadenkt kom je tot het besef dat zo'n maatschappij eigenlijk helemaal niet zo vreemd is, want overal op de wereld zien we soortgelijke situaties, alleen dan minder extreem. We kunnen Snowpiercer interpreteren als een aanklacht tegen nog steeds voorkomende systemen en om het voor de kijker interessant te maken en te houden gaat die aanklacht gepaard met een grote dosis geweld en veel bloederige taferelen. De wereld is van iedereen en iedereen is gelijk. Maar zoals George Orwell ooit al een schreef, "iedereen is gelijk maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen".

 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...