The Conjuring   17 dec 2013
Inlay van The Conjuring
 
     
     
 
Screenshot van The Conjuring   Screenshot van The Conjuring   Screenshot van The Conjuring
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Patrick Wilson
Vera Farmiga
Ron Livingston
Lili Taylor
Speelduur: 102 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga) zijn demonologen, ook wel geestenjagers genoemd. Sinds de zestiger jaren wordt het echtpaar algemeen gezien als de meest erkende paranormale onderzoekers die echt duizenden zaken hebben behandeld. Onder die zaken is er één uit 1971 die zo kwaadaardig was dat ze deze pas heel laat in de openbaarheid hebben gebracht. In dat jaar verhuizen Roger en Carolyn Perron (Ron Livingstone en Lili Taylor) samen met hun vijf dochters naar een afgelegen karakteristieke villa. De verhuizing is voor het gezin een geheel nieuwe start, maar niemand kan op dat moment vermoeden in welke hel ze terecht zijn gekomen. Vrijwel direct gebeuren er vreemde dingen. Hun hond Sadie, die bij aankomst het huis weigert te betreden, wordt de volgende ochtend dood aangetroffen en bij Carolyn verschijnen vreemde blauwe plekken op haar lichaam. Het zijn de eerste aanwijzingen in een lange reeks verontrustende gebeurtenissen die Roger en Carolyn ertoe dwingen de hulp van Ed en Lorraine in te roepen. Die hebben niet  lang nodig om tot de zeer vervelende conclusie te komen dat een demon zich aan het gezin vast heeft geklampt. Het huis verlaten heeft dus geen zin, de demon laat zich daar niet door afschudden en het gezin heeft geen andere keuze dan de confrontatie aan te gaan met de gevaarlijkste demon die ooit Ed en Lorraine’s pad heeft gekruist…

Het echtpaar Warren is niet uit een of andere mouw van de makers van deze film gekomen, zij hebben echt bestaan en er zijn verschillende films die op hun werk zijn gebaseerd. Hetgeen we in The Conjuring te zien krijgen is één van die gedocumenteerde zaken waar het echtpaar aan heeft gewerkt en alhoewel sceptici de echtheid ervan zullen bestrijden geeft dat toch zeker een duidelijke meerwaarde. Nu hebben we de laatste jaren verschillende van dit soort films de revue zien passeren, want het genre is nog steeds heel populair. Ook deze keer zie je een hele spannende suspense-film, geen horror. Het is eng en creepy, maar bloederig wordt het (bijna) nergens en dit genre blinkt uit in schrikeffecten die je de rillingen over je rug moeten laten lopen. En daar is men zeker goed in geslaagd.     

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...