The Drop   28 jan 2015
Inlay van The Drop
 
     
     
 
Screenshot van The Drop   Screenshot van The Drop   Screenshot van The Drop
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Thriller/Misdaad
Acteurs: Tom Hardy
James Gandolfini
Noomi Rapace
John Ortiz
Speelduur: 106 minuten
Te huur op:  
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Binnen de georganiseerde misdaad in Brooklyn gaat heel veel geld om, maar dat is niet direct geld waarmee je aan het einde van een werkdag naar de bank kunt gaan om het te storten. Daarom kiezen de maffiabazen volledig willekeurig welke bar voor die dag het verzamelpunt is van al hun illegale opbrengsten, de zogenaamde 'drop bar'. Als barkeeper van Cousin Marv, één van de bars onder beheer van de Tsjetsjeense maffiaorganisatie van Papa Umarov, weet Bob Saginowsky (Tom Hardy) precies hoe het proces in zijn werk gaat, maar hij laat het allemaal gewoon aan zich voorbij gaan. Ook bedrijfsleider Marv Stipler (James Gandolfini) maakt zich er niet druk om, maar dat verandert als de twee op een avond worden overvallen. De overvallers maken slechts vijfduizend dollar buit, maar dat weerhoudt Chovka Umarov, de zoon van de grote baas, er niet van hen verantwoordelijk te stellen voor het verlies... 

 

The Drop is de allerlaatste film van James Gandolfini en alleen daarvoor zou je deze film al moeten zien. Gandolfini, legendarisch geworden als Tony Soprano, zit ook hier in het misdaadmilieu, zij het aan de onderkant van de criminele voedselketen. Maar het is wel 'the man with the plan' en daar wordt Tom Hardy in meegetrokken. The Drop is een rustige misdaadfilm, goed gemaakt en zonder overbodige poespas.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...