The Flowers Of War   14 nov 2014
Inlay van The Flowers Of War
 
     
     
 
Screenshot van The Flowers Of War   Screenshot van The Flowers Of War   Screenshot van The Flowers Of War
 
     
 
   
Genre: Oorlog
Acteurs: Christian Bale
Ni Ni
Xinyi Zhang
Speelduur: 146 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Na twintig dagen onaf gehouden gebombardeerd te zijn, valt 13 december 1937 de Chinese stad Nanking en Japanse troepen trekken de stad binnen. De laatste Chinese verdedigende troepen bieden onder bevel van Majoor Li waar mogelijk nog heel dapper verzet om zo de massaal op de vlucht geslagen bevolking een kans te geven de onmenselijke wreedheden van de bezetter te ontlopen. Midden in dit alles bevindt zich Amerikaan John Miller (Christian Bale), een opportunist en gelukszoeker die toevallig in deze ellende terecht is gekomen en die net als iedereen aan de Japanners probeert te ontkomen. Tijdens zijn vlucht loopt hij twee Engels spekende studentes van het, in de stad gelegen, Winchester klooster tegen het lijf. De meisjes wijzen John de weg en samen met een groep schoolmeisjes en circa vijftien exclusieve prostituees hoopt hij achter de muren van het klooster, die onder westerse bescherming valt, een veilig onderkomen te vinden. Een groep soldaten trekt zich daar echter weinig van aan en alleen met de hulp van een onverwachte bondgenoot kan tijdelijk de massale verkrachting van de meisjes voorkomen worden. Maar voor hoe lang? De Japanners zijn extreem wreed en trekken moordend, plunderend en verkrachtend door de stad en het is maar de vraag of John de meisjes en vrouwen hier tegen kan beschermen...

 

Een budget van 94 miljoen dollar is aanzienlijk en het is daarmee de duurste film uit de Chinese filmgeschiedenis. Dit is dus geen kleine film en de aanwezigheid van Batman, sorry Christian Bale, is daar ook het bewijs van. De ‘Verkrachting Van Nanking' kostte honderdduizenden Chinezen het leven. Onder de Japanse bezetting, die echt iedereen als minderwaardig beschouwden, was helemaal niemand zijn leven zeker en de gruweldaden die de soldaten en officieren van het Japanse strijdkrachten hebben verricht behoren tot de ergste uit de geschiedenis. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze prachtige gemaakte film op sommige momenten behoorlijk hard en bloederig is.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...