Warm Bodies   16 jul 2013
Inlay van Warm Bodies
 
     
     
 
Screenshot van Warm Bodies   Screenshot van Warm Bodies   Screenshot van Warm Bodies
 
     
 
   
Genre: Horror, Speelfilm, Komedie/Humor
Acteurs: Nicholas Hoult
Teresa Palmer
Rob Corddry
Speelduur: 92 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Meer dan de eerste letter van zijn voornaam kan R (Nicholas Hoult) zich niet meer herinneren en dat is niet helemaal onlogisch, want R is dood. Hij is een zombie. Hij sloft samen met de andere zombies emotieloos maar wat rond op de luchthaven. Zonder wat tegen elkaar te zeggen natuurlijk, want praten doen zombies niet. Hij is dus alleen met zijn beperkte gedachten en iedere dag is hetzelfde. De enige persoon met wie hij enig contact heeft is mede-zombie M (Rob Corddry) tegen wie hij alleen maar een beetje kan grommen met zo nu en dan iets van een woord. Het leven van Julie (Teresa Palmer) ziet er heel anders uit, maar niet zo heel veel beter. Als één van de vrijwilligers waagt ze zich met regelmaat buiten de muren van de veilige zone waar ze regelmatig met zombies in contact komt. Als het nodig is, schiet ze hen een kogel door hun hoofd, maar kogels heeft ze niet meer als ze op een dag oog in oog met R komt te staan. R ziet haar vreemd genoeg niet als zijn volgende maaltijd en in plaats van haar te doden, neemt hij haar mee naar het vliegveld waar hij haar in één van de vliegtuigen verstopt. Haar aanwezigheid heeft een bijzondere invloed op R, het maakt hem heel langzaam weer menselijk. Hij gaat steeds meer praten, hij wordt steeds sneller en ook op M en de andere zombies heeft de band tussen R en Julie een zelfde positieve invloed. Maar of dat hen kan redden is een tweede, want van alle kanten loert er gevaar…

Warm Bodies bevat zonder twijfel een droog komisch en romantisch verhaal, maar een romantische komedie is het niet. We zien honderden zombies door het beeld schuifelen, maar een echte zombiefilm is het echter ook niet. Dat ‘net niet’ is nu juist wat deze film zo leuk maakt. Hij is daardoor heerlijk subtiel en geschikt voor een heel breed publiek. Het verhaal is zeer origineel en ook de onverwachte problemen waar R en Julie mee te maken krijgen, zijn verre van gemakkelijk. Echt een aanrader!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...