Dark Water   4 apr 2006
Inlay van Dark Water
 
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Jennifer Connelly
John C. Reilly
Pete Postlethwaite
Tim Roth
Dougray Scott
Speelduur: 93 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,2
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Er is een populaire trend dat Hollywood de uit Japan afkomstige suspenseverhalen nog eens dunnetjes over doet en daar hebben de Amerikanen redelijk veel succes mee. Ook “Dark Water” komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten en na films als “The Grudge” en de beide “The Ring”-films is het weer genieten van de aparte sfeer die dit type verhalen met zich meebrengt.

Als haar man haar van de een op de andere dag verlaat, ziet Dahlia (Jennifer Connelly) zich genoodzaakt samen met haar dochtertje Ceci naar andere, meer betaalbare woonruimte uit te kijken. Die vindt ze aan de andere kant van de stad op Roosevelt Island, waar ze in een vervallen gebouw een kleine flat huurt. Vanaf de eerste dag klaagt Dahlia over de conditie waarin de flat zich bevindt. In de slaapkamer zit een natte plek op het plafond en die plek wordt groter en groter tot er water uit begint te druppelen. De conciërge (Pete Postlethwaite) beweert dat hij er niets aan kan doen en de huisbaas (John C. Reilly) probeert onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen door zijn huurster van het kastje naar de muur te sturen. Als Dahlia op de verdieping boven haar de oorsprong van de lekkage probeert te achterhalen ontdekt ze een totaal ondergelopen flat en daarmee hoopt ze het probleem te hebben opgelost. Helaas voor haar is dat niet het geval. De problemen komen snel weer terug en er blijkt meer aan de hand te zijn. Er heeft zich in de flat boven haar een familiedrama afgespeeld en naast de lekkage krijgt ook Ceci daar wat van mee. Het meisje ontwikkeld een denkbeeldig vriendinnetje en op school begint dat problemen op te leveren. Dahlia staat onder grote druk, want naast al deze problemen staat ze voor een juridisch gevecht met haar man en ze wil koste wat het kost voorkomen dat die een wapen in handen krijgt om de voogdij over Ceci af te dwingen.

Net als eerder genoemde films is ook “Dark Water” geen horrorfilm, maar een suspense-thriller waarin het bovennatuurlijke de boventoon voert. Het is interessant om te zien hoe iets simpels als water wordt gebruikt om de spanning langzaam steeds verder op te voeren en er wordt goed gebruik gemaakt van de suggestie dat er wat vreemds aan de hand is. Het interessante aan dit type film is dat het verhaal alle kanten uit kan en je zit als kijker dus de gehele speelduur in spanning over de vraag waar de film je uiteindelijk mee naar toe neemt.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...