Haven   27 mrt 2007
Inlay van Haven
 
 
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Bill Paxton
Orlando Bloom
Speelduur: 115 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Tussen twee spektakelfilms in nam Orlando Bloom even een kleine werkvakantie naar het Caribische gebied om “Haven” op te nemen, een ‘spannende speelfilm’ waarin hij zijn zwaardvechtkunsten even niet hoefde te gebruiken. Bloom wisselt zijn grote films (3x Lord Of The Rings, Troy, Kingdom Of Heaven en binnenkort 3x Pirates Of The Caribbean) af met kleinere, minder bombastische films en dat heeft al een paar opvallende titels opgeleverd. “Elizabethtown” is weliswaar een ‘kleine’ film, maar het biedt Bloom wel de gelegenheid om aan te tonen dat hij meer kan dan de mooie jonge held uithangen.

Na een onverwachte tip ziet zakenman Carl Ridley (Bill Paxton) nog net kans om samen met dochter Pippa op stel en sprong te vluchten voor de FBI. Die willen zijn louche zakentransacties eens nader onder de loep nemen, maar Ridley gaat daar niet op wachten. Met een miljoen dollar in cash zoekt hij onderdak op Grand Cayman, het financiële witwasparadijs met ruim vijfhonderd banken, een beetje overdreven voor een klein tropisch eiland. Daar stapt dochter Pippa direct de eerste avond het nachtleven in en dat had ze beter niet kunnen doen, want het rommelt onder de lokale bevolking. De aardige Shy (Orlando Bloom) heeft enkele maanden daarvoor de eerste nacht met zijn grote liefde Andrea doorgebracht, maar die nacht had voor beiden slechte vergaande gevolgen. De naweeën van die nacht hangen nog steeds in de lucht en Pippa had haar eerste nacht beter vroeg naar bed kunnen gaan.

In “Haven” wordt binnen verschillende verhaallijnen op knappe wijze gespeeld met het heden en het verleden. Dat levert een goed gemaakte film op waarbij je wel goed op moet blijven letten, want anders raak je mogelijk de draad kwijt. Voor de dames zal dat niet zo moeilijk zijn, want Orlando Bloom steelt de show als de charmante goedlachse Shy. Ook de locatie van de film draagt bij aan het eindresultaat. Het Caribische Grand Cayman geeft de film een wat zwoele sfeer en dat past perfect bij het verhaal.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...