The Lake House   7 nov 2006
Inlay van The Lake House
 
Genre: Speelfilm
Acteurs: Keanu Reeves
Sandra Bullock
Christopher Plummer
Willeke van Ammelrooy
Speelduur: 105 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,7
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Na hun vonkende chemie in Jan de Bont’s “Speed” uit 1994 beloofden Sandra Bullock en Keanu Reeves elkaar dat ze ooit nog een film samen zouden maken. De acteurs hielden woord met “The Lake House”, waarin romantisch met de tijd wordt gespeeld.

Als dokter Kate Forster (Bullock) een nieuwe baan krijgt, verlaat ze met pijn in het hart haar schitterende buitenhuis aan het meer. Ze begint een briefwisseling met architect Alex Wyler (Reeves), de nieuwe huurder van het huis. Kate wordt verliefd op zijn prachtige brieven, maar ontdekt iets vreemds: Alex leeft twee jaar eerder dan zij...

“The Lake House” kreeg met Sandra Bullock en Keanu Reeves een absolute droomcast en met Christopher Plummer heeft de film een ervaren acteur in een uitstekende, ondersteunende rol. Voor de Nederlandse filmfans herbergt de film nog een leuk extraatje. Niemand minder dan Willeke van Ammelrooy ziet u terug in de rol van Kate’s moeder. De grootste gimmick van de film blijft natuurlijk het romantische spel met de tijd, een spel dat regisseur Agresti door de intelligente montage prima weet uit te spelen. Kate leeft in 2006 en Alex in 2004, maar door middel van een magische brievenbuis weten de twee toch met elkaar te communiceren. Het klinkt wellicht wat vergezocht, maar door deze verrassende twist krijgt deze romantische film het bovennatuurlijk tintje dat “The Lake House” zo bijzonder maakt. Met als grootste vraag of de twee smachtende briefschrijvers elkaar, ondanks het tijdsverschil, toch zullen ontmoeten?

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...