The Thing About My Folks   21 nov 2006
Inlay van The Thing About My Folks
 
 
Genre: Speelfilm
Acteurs: Paul Reiser
Peter Falk
Olympia Dukakis
Elizabeth Perkins
Speelduur: 93 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,5
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

We kennen Peter Falk voornamelijk door zijn meesterlijke vertolking van superrechercheur Columbo, maar hij is daarnaast ook een uitstekende karakteracteur. Aangezien iedereen in hem de met regenjas uitgedoste politieman is blijven zien, is zijn carrière na Columbo nooit meer echt goed op gang gekomen, maar dat neem niet weg dat hij zijn vak goed beheerst.

Zo ook in deze film waarin hij de rol vertolkt van Sam Kleinmann, een gepensioneerd man die van de een op de andere dag door zijn vrouw wordt verlaten. Sam snapt niet waar deze plotselinge verandering vandaan is gekomen en hij klopt aan bij zijn enige zoon Ben (Paul Reiser). Samen met zijn vader vertrekt Ben richting het platteland om daar het huis te bekijken waar Ben en zijn vrouw Rachel (Elizabeth Perkins) hun oog op hebben laten vallen en die korte trip wordt verlengd als vader en zoon beseffen dat het goed is wat meer tijd met elkaar door te brengen. De relatie tussen vader en zoon is nooit echt hecht geweest, maar deze nieuwe situatie brengt een stuk openhartigheid met zich mee waar beiden hard aan toe zijn.

“The Thing About My Folks” is een mooie speelfilm, maar geen komische roadmovie, zoals dat achter op de verpakking staat geschreven. Het verhaal heeft hier en daar best wel een licht komische inslag en die scènes passen perfect bij de tragi-komische gebeurtenissen die het tweetal op dat moment overkomt. De kracht van deze film zit ‘m niet in de humor, maar in het sterke verhaal dat een overwegend serieuze sfeer herbergt. We kunnen “The Thing About My Folks” hierdoor goed vergelijken met “Sideways”, een film die net als deze film over relaties gaat en over de keuzes die je als mens nu eenmaal in je leven moet maken. Het valt bijna niet te voorkomen dat sommige van die keuzes achteraf minder gelukkig uitgevallen, want het leven is nu eenmaal onvoorspelbaar. Het is op dat moment belangrijk om je te realiseren dat het beter is om vooruit te kijken en dingen positief te veranderen, dan om achteruit te kijken en vast te blijven zitten in het negatieve van hoe het is geweest.


 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...