Tinker Tailor Soldier Spy   8 mei 2012
Inlay van Tinker Tailor Soldier Spy
 
     
     
 
Screenshot van Tinker Tailor Soldier Spy   Screenshot van Tinker Tailor Soldier Spy   Screenshot van Tinker Tailor Soldier Spy
 
     
 
   
Genre: Thriller/Misdaad
Acteurs: Gary Oldman
Colin Firth
John Hurt
Mark Strong
Speelduur: 127 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5
 
Deel deze film: Tweeten  

In de hoop een door de Russen geplaatste infiltrant binnen British Intelligence te ontmaskeren wordt agent Jim Prideau (Mark Strong) door afdelingshoofd Control (John Hurt) naar Boedapest gestuurd om daar de vlucht van een Hongaarse generaal te begeleiden. Deze generaal zegt de identiteit van de verrader te kennen en de operatie krijgt daardoor de hoogste prioriteit. De zaak wordt echter verraden, Prideau komt om het leven en Control moet samen met zijn tweede man George Smiley (Gary Oldman) vervroegd met pensioen. De zaak laat bij Control een extra nare nasmaak achter omdat de aanwezigheid van een mol binnen de dienst nu niet kan worden bewezen. Het geeft het nieuwe hoofd van de dienst, de manipulerende Percy Alleline, de kans om operatie Witchcraft er doorheen te drukken. Alleline mag binnen Witchcraft de identiteit van een belangrijke informant geheim houden en dat sluit de weg naar het achterhalen van de mol vakkundig af. Als staatssecretaris Lacon, verantwoordelijk voor de dienst, een tip krijgt dat er nog steeds een verrader actief is, wordt Smiley teruggehaald om het gecompliceerde verhaal van de mogelijke mol nogmaals te onderzoeken.

Tinker Tailor Soldier Spy is een ouderwets sfeervolle spionagethriller die zich afspeelt tijdens de hoogtijdagen van de Koude oorlog. Dat betekent geen actie, maar wel gekonkel en intrige binnen de Britse inlichtingendienst, een organisatie die we eigenlijk voornamelijk kennen in haar meest flitsende vorm uit de Bond-films. De werkelijkheid is natuurlijk anders, wat soberder, maar zeker niet minder interessant, want spionage en contra-spionage zijn zo oud als de vroege beschaving. De cast is bijzonder sterk bezet met Gary Oldman, John Hurt, Colin Firth en de steeds vaker opduikende Mark Strong.   

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...