47 Ronin   22 jul 2014
Inlay van 47 Ronin
 
     
     
 
Screenshot van 47 Ronin   Screenshot van 47 Ronin   Screenshot van 47 Ronin
 
     
 
   
Genre: Actie / Avontuur, Sci-Fi & Fantasy
Acteurs: Keanu Reeves
Speelduur: 109 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  8,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Feodaal Japan, verboden voor buitenlanders en geregeerd door de shogun wiens macht absoluut is. Het land is ingedeeld in provinciŽn waar de daimyo's, de krijgsheren de dienst uitmaken en hun belangen worden verdedigd door de samoerai die de heilige taak hebben hun daimyo te dienen. Als een samoerai daarin faalt wordt hij een outcast, een samoerai zonder meester, een ronin.

Als daimyo Asano van de provincie Ako tijdens een complot tegen zijn heerschappij in ongenade valt bij de regerende shogun, worden al zijn samoerai tot ronin gedegradeerd. Asano mag dan nog wel eervol sterven, maar zonder mannelijke erfgenaam is zijn familie de provincie kwijt. De shogun lost dat probleem op door rivaliserend daimyo Kira, de man achter het complot om de macht in Ako over te nemen, te laten trouwen met Asano's enige dochter Mika. Maar die heeft haar hart verpand aan halfbloed Kai (Keanu Reeves) die vanwege zijn westerse afkomst niet meer dan getolereerd wordt door de samoerai die als mannen van eer op hem neerkijken. Kai wordt voor zijn rol binnen de gebeurtenissen in slavernij verkocht en Mika krijgt een jaar om te rouwen voordat het huwelijk met Kira zal worden voltrokken. Alhoewel de Shogun het uitdrukkelijk heeft verboden, biedt de rouwperiode ‘ishi, het hoofd van Asano's samoerai die ervan overtuigd is dat zijn meester door heer Kira een groot onrecht is aangedaan, de kans om samen met Kai zijn wraak voor te bereiden...

‘Wanneer een misdaad onbestraft blijft, raakt de wereld uit balans. Wanneer onrecht niet gewroken wordt, kijken de hemelen in schande op ons neer.' In deze twee zinnen vinden we de basis van het verhaal van 47 Ronin. De film is gebaseerd op een eeuwenoud waargebeurd Japans verhaal en symboliseert de Japanse cultuur van traditie, zelfopoffering, moed en eer. Met een budget van 175 miljoen dollar mag je het nodige spektakel verwachten en 47 Ronin stelt eigenlijk op geen enkel vlak teleur. Met zo'n budget verwacht je hem natuurlijk ook in 3D en dat is hier ook het geval. Dus voor wie over de juiste apparatuur beschikt is het extra indrukwekkend.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...