Gifted   10 jan 2018
Inlay van Gifted
 
     
     
 
Screenshot van Gifted   Screenshot van Gifted   Screenshot van Gifted
 
     
 
   
Genre: Speelfilm
Acteurs: Chris Evans
 Mckenna Grace
 Lindsay Duncan
Octavia Spencer
Jenny Slate
Speelduur: 94 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,5

Voor de best mogelijke kijkervaring kan het zijn dat uw Blu-ray Disc speler een firmware update nodig heeft. Voor meer informatie klik hier.
 
Deel deze film: Tweeten  

Frank (Chris Evans) doet zijn uiterste best om zijn zevenjarige nichtje Mary zo goed mogelijk op te voeden en onderdeel van die opvoeding is de belofte aan zijn overleden zus Diane om haar dochter een zo normaal mogelijke jeugd te geven. En dat is niet eenvoudig, want Mary is een alles behalve normaal meisje. Frank's nichtje is bijzonder intelligent en als hij haar naar een normale school stuurt, realiseert hij zich dat hij daarmee een groot risico neemt. Niet verwonderlijk kan Mary zich niet inhouden en haar lerares Bonnie Stevenson ontdekt al snel dat ze, net als Mary's moeder, een wiskundig genie is. Maar het meisje is niet alleen heel slim, ze heeft ook een zeer sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en ook dat maakt haar net even anders dan haar leeftijdsgenoten. Frank heeft de situatie redelijk onder controle tot het moment dat zijn moeder Evelyn ineens op zijn stoep staat en Frank's beslissingen omtrent haar kleindochter, naar wie ze sinds haar geboorte niet om heeft gekeken, in twijfel trekt. Evelyn vindt dat Mary haar potentieel niet benut en ze wil dolgraag delen in de mogelijke glorie en onsterfelijkheid van haar kleindochter wiens moeder te vroeg is gestorven om binnen haar vakgebied een legendarische status te bereiken. Via Mary hoopt Evelyn een tweede kans te krijgen om deel uit te maken van iets heel bijzonders en dat ze daarbij Mary's kinderjaren en haar tijd met Frank onder druk zet is niet meer dan een vervelende bijkomstigheid...

 

Gifted is een heerlijke film, een film waarbij je als kijker gelijk partij trekt en je vurig hoopt dat jouw keuze de strijd gaat winnen. Het is een film die op alle fronten goed scoort, want het ene moment lach je, het volgende moment schiet je vol vanwege een mooi emotioneel moment. Chris Evans is hier even niet de onoverwinnelijke Captain America maar een goedwillende vaderfiguur die een ongelijke strijd voert en daarbij uit alle hoeken hulp krijgt, waaronder de leuk acterende Octavia Spencer als de opstandige buurvrouw die stapel is op haar wijsneus van een buurmeisje. Huur deze film gerust, daar krijg je geen spijt van!

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...