Freddie vs. jason   24 feb 2004
Inlay van Freddie vs. jason
 
Genre: Horror
Acteurs: Robert Englund
Ken Kirzinger
Monica Keena
Jason Ritter
Kelly Rowland
Chris Marquette
Brendan Fletcher
Katharine Isabelle
Lochlyn Munro
Kyle Labine
Tom Butler
David Kopp
Paula Shaw
Jesse Hutch
Zack Ward
Speelduur: 97 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,1
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Freddy Krueger leek in 'New Nightmare' uit 1994 voorgoed zijn laatste adem te hebben uitgeblazen. En na 'Jason X' uit 2001 waren we ervan overtuigd dat ook Jason Voorhees eindelijk naar een andere wereld was geholpen. We zaten ernaast! Want Freddy en Jason zijn uit de dood herrezen om het tegen elkaar op te nemen in... 'Freddy vs. Jason'!

De 'eighties' zijn weer hip. De muziek is weer populair, de mode raakt weer in en ook filmhelden uit dat decennium beleven een revival. Zo ook Freddy Krueger en Jason Voorhees, twee wereldberoemde serieslachters die in hun horrorreeksen 'Nightmare On Elm Street' en 'Friday The 13th' voor talloze slachtoffers zorgden. In 'Freddy Vs. Jason' verveelt Freddy Krueger (Robert Englund) zich stierlijk in de hel. Om wat leven in de brouwerij te krijgen, wekt hij Jason Voorhees (Ken Kirzinger) weer tot leven waarna hij deze kindermoordenaar uit zomerkamp Crystal Lake meteen naar Elm Street stuurt om er even flink op los te hakken. Natuurlijk denken de doodsbange tieners in de desbetreffende straat dat Freddy opnieuw actief is. En uiteraard beginnen de arme pubers weer te dromen over de killer met zijn messenklauw en z'n pizzagezicht. En dát is nou precies waar Freddy op zat te wachten...

Regisseur van 'Freddy vs. Jason' is Ronny Yu, de filmmaker uit Hong Kong die zich met 'Bride Of Chucky' al eerder op het horror-genre stortte. Met 'Freddy vs. Jason' schotelt Yu ons een eenvoudig, maar smakelijk horrormaal voor. Na een vlotte en originele opening verzandt de film al snel in het oude, vertrouwde hak- en snijwerk waarbij de ledematen en de bloedfonteinen je om de oren vliegen. Pas als de slachters tegenover elkaar staan en zich opmaken voor de Grote Finale wordt het écht interessant. Voor de echte horrorliefhebber is het samenbrengen van twee zulke grote 'slachters' natuurlijk een natte droom. Iedereen zal zich afvragen op welke manier de twee samen worden gebracht en, veel belangrijker, wie van de twee de onderlinge strijd gaat winnen. Dat wordt dus ouderwets griezelen met hier en daar een vleugje macabere humor en 'that's as good as it gets'."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...