King Arthur: Legend Of The Sword   13 sep 2017
Inlay van King Arthur: Legend Of The Sword
 
     
     
 
Screenshot van King Arthur: Legend Of The Sword   Screenshot van King Arthur: Legend Of The Sword   Screenshot van King Arthur: Legend Of The Sword
 
     
 
   
Genre: Actie / Avontuur
Acteurs: Charlie Hunnam
Jude Law
Djimon Hounsou
Eric Bana
Annabelle Wallis
Astrid Bergès-Frisbey
Speelduur: 120 minuten
Te huur op:      
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  9,0
 
Deel deze film: Tweeten  

Na een zware veldslag tegen een duistere magiër heeft koning Uther (Eric Bane) door moedig optreden Camelot voor een zekere vernietiging weten te behoeden en even lijkt het er op alsof orde en vrede terugkeert naar Brittanica. Maar orde en vrede vallen niet binnen de ambities van prins Vortigern (Jude Law), de broer van de koning, die een greep naar de macht doet en daarbij meedogenloos al zijn tegenstanders uit de weg ruimt. Het verraad van Vortigern kost het koningspaar het leven en alleen hun zoontje Arthur weet Camelot veilig te verlaten om in de erop volgende jaren in anonimiteit op te groeien in een bordeel. Het is een harde jeugd waarin Arthur moet vechten voor wat hij waard is, maar hij verwerft een grote dosis levenservaring en eenmaal volwassen is Arthur (Charlie Hunnam) een handige scharrelaar die op de grens van de wet opereert en daar behoorlijk veel geld mee verdient. Hij is zonder dat hij het weet echter in groot gevaar. Koning Vortigern wordt onrustig van de geruchten over De Geboren Koning, de zoon van de vermoorde koning Uther. Er gaan verhalen dat het jongetje aan de slachtpartij is ontkomen en Vortigern heeft er weinig trek in plotseling met een wettig erfgenaam geconfronteerd te worden. Als Arthur bij toeval wordt ontmaskerd en Excalibur uit de steen weet te trekken heeft hij Vortigern's onverdeelde aandacht en daar kan alleen maar ellende uit voortvloeien. Om de toenemende onrust onder de bevolking het zwijgen op te leggen moet Arthur onder grote dwang het ultieme offer brengen en Vortigern hoopt zo zijn macht over zijn rijk te versterken. Maar zijn plannen lopen in het honderd als het verzet in actie komt en Arthur alsnog de kans krijgt om, na de nodige beproevingen, zijn lotsbestemming te verwezenlijken.

 

De hand van regisseur Guy Ritchie is voortdurend aanwezig en King Arthur: Legend Of The Sword sluit eigenlijk qua look en feel perfect aan bij zijn twee zeer succesvolle Sherlock Holmes-verfilmingen. We zien een heel herkenbare cameravoering, met name in de actiescenes en zelfs de muziek klinkt heel bekend in de oren. Het geeft deze avonturenfilm een hele herkenbare sfeer en dat vertrouwde gevoel zorgt ervoor dat je nog meer van deze film kunt genieten. En voor wie thuis het beste van het beste heeft staan, is hij er op Blu Ray ook in 3D en daar leent deze film zich heel erg goed voor.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...