Masters Of Horror: vol. I   28 mrt 2006
Inlay van Masters Of Horror: vol. I
 
 
Genre: Horror
Acteurs: Norman Reedus
Bree Turner
Udo Kier
Speelduur: 116 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  6,6
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

“Masters Of Horror” is een serie voor de liefhebbers van het betere bloederige werk. Het betreft verhalen binnen het suspense/horror-genre, gemaakt door bekende regisseurs als John Landis, Dario Argento, Tobe Hooper, Joe Dante en John Carpenter. Per DVD zien we twee afleveringen en de heren hebben hun best gedaan om er iets ‘moois’ van te maken.
De eerste aflevering op de eerste DVD draagt de titel “Cigarette Burns” en komt van de hand van John Carpenter. Het verhaal gaat over de zoektocht naar een zeer bijzondere en zeldzame film. Een macabere verzamelaar (Udo Kier) vraagt bioscoopeigenaar Kirby Sweetman (Norman Reedus) of hij hem wil helpen een print te vinden van “Le Fin Absolue Du Monde”, een film waar een bloederige mythe omheen hangt.
“Incident On And Of A Mountain Road” is gemaakt door Don Coscarelli, een minder bekende man onder het grote publiek, maar de liefhebbers kennen hem van de “Phantasm”-films en de diverse “Beastmaster”-films. Dit verhaal draait om Moonface, een verknipte en verminkte moordenaar die onverwacht veel tegenstand krijgt van zijn volgende slachtoffer (Bree Turner).
De eerste twee afleveringen uit deze serie DVD’s geven een goed beeld van de kwaliteit van het geheel. “Masters Of Horror” is dan wel gemaakt voor televisie, maar dat mag de pret niet drukken, want binnen dit genre zul je niet snel een origineler of spannender product tegen komen. Vergelijk het een beetje met “The Twilight Zone”, alleen dan een stuk bloediger.


 

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...