Melinda and Melinda   5 jul 2005
Inlay van Melinda and Melinda
 
Genre: Speelfilm
Acteurs: Wallace Shawn
Neil Pepe
Stephanie Roth Haberle
Larry Pine
Radha Mitchell
Michael J. Farina
Jonny Lee Miller
Chloë Sevigny
Matt Servitto
Speelduur: 96 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Woody Allen mag dan al zeventig worden dit jaar, hij gaat onverdroten verder met het schrijven en regisseren van films in zijn eigen onnavolgbare stijl. In “Melinda & Melinda”, stelt hij zich de vraag welke vorm het meest geschikt is om de essentie van het leven te vatten: een drama of een komedie.

Melinda & Melinda is opgehangen aan een restaurantdiscussie tussen twee theatermakers. De ene ziet overal de humor van in, terwijl de andere resoluut de kaart van de tragedie trekt. Beiden trachten ze hun standpunt te verdedigen aan de hand van een geïmproviseerd verhaal rond Melinda, een getroebleerde jonge vrouw die op een avond onuitgenodigd op een etentje komt aangewaaid. Er ontvouwen zich twee verschillende verhalen rond Melinda met verschillende nevenpersonages, maar al snel wordt duidelijk dat de grens tussen drama en komedie flinterdun is en dat de personages in beide vertelvormen onderhevig zijn aan dezelfde complexiteiten.

Hoewel het opzet nogal filosofisch aandoet, is “Melinda & Melinda” gewoon een intelligente mix van een speelfilm en een romantische komedie. Komiek Will Ferrell (Anchorman) steelt de show door de Woody Allen van dienst te zijn en Radha Mitchell (Man On Fire) geeft op overtuigende - en dubbele - wijze gestalte aan spilfiguur Melinda. De grote verdienste van Woody Allen is dat hij de twee verschillende vertelsels ongemerkt weet te versmelten tot één organisch geheel dat nergens verwarrend overkomt. De kleine New Yorker kan dus gerust nog een paar jaar mee.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...