Pluto Nash   18 mrt 2003
Inlay van Pluto Nash
 
Genre: Komedie/Humor, Sci-Fi & Fantasy
Acteurs: Eddie Murphy
Randy Quaid
Rosario Dawson
Joe Pantoliano
Jay Mohr
Luis Guzmán
James Rebhorn
Peter Boyle
Burt Young
Miguel A. Núñez Jr.
Pam Grier
John Cleese
Victor Varnado
Illeana Douglas
Jacynthe René
Speelduur: 95 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,2
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 
Direct bij de aantiteling van deze film merken we dat het een vreemde film is, maar het nivo van 'Pluto Nash' gaat dieper dan de betiteling 'vreemd'. 'Pluto Nash' is een zeer magere film die we het best kunnen omschrijven als 'geen vlees en geen vis'. De makers hebben op geen enkel vlak een duidelijke keuze durven te maken en het is een raadsel waarom de cast op basis van dit script hun medewerking hebben toegezegd. Direct na de release in Amerika was men het er over eens, 'Pluto Nash' is Eddie Murphy's allerslechtste film. Een paar jaar geleden hebben wij ons negatief uitgelaten over John Travolta's 'Battlefield Earth', maar desondanks waren er mensen toch in deze film ge´nteresseerd. Dat zal bij 'Pluto Nash' niet anders zijn, want Eddie Murphy is en blijft een populair acteur en de film is het levende bewijs dat iedereen wel eens een foutje kan maken.

In deze film is Eddie Murphy de net uit de gevangenis vrijgelaten Pluto Nash. Hij schiet in de verlopen bar een vriend te hulp en dat verandert zijn leven. Deze vriend is toevallig ook eigenaar van de bar en Pluto kan een probleem tussen hem en twee woekeraars sussen door de schuld over te nemen. Daardoor is Pluto ineens eigenaar van een bar en binnen zeven jaar bouwt hij de bar om tot een succesvolle nachtclub. Dat succes wordt hem echter niet gegund. De louche crimineel Rex Crater doet een bod op Pluto's bar, maar die weigert te verkopen. Crater heeft zo'n beetje alle zaken rond Pluto's bar al opgekocht en de gehele omgeving wordt omgebouwd tot een grote gokstad. Crater is gewend zijn zin te krijgen en hij blaast Pluto's club op. Hij hoopt Pluto hiermee te intimideren, maar die is niet zo snel onder de indruk.

Het verhaal van 'Pluto Nash' speelt zich af op een bewoonde maanbasis en de film krijgt daardoor zijn S.F.-karakter. De enige die op sommige momenten nog wel als grappig mag worden gezien is Randy Quaid, de robot bediende/lijfwacht van Nash."

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...