Star Wars: Episode II - The Empire Strikes Back  
Inlay van Star Wars: Episode II - The Empire Strikes Back
 
Genre: Sci-Fi & Fantasy
Acteurs: Mark Hamill
Harrison Ford
Carrie Fisher
Peter Cushing
Alec Guinness
Anthony Daniels
Kenny Baker
Peter Mayhew
David Prowse
James Earl Jones
Phil Brown
Shelagh Fraser
Jack Purvis
Alex McCrindle
Eddie Byrne
Speelduur: 121 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,7
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Tien jaar na zijn eerste kennismaking met de Jedi is Anakin Skywalker nog altijd in de leer bij Obi Wan Kenobi en dat zorgt al eens voor spanning. Anakin is vaak impulsief, opvliegend, arrogant en ongehoorzaam en dat zijn niet bepaald goede eigenschappen voor een Jedi. Hun vriendschap wordt opnieuw op de proef gesteld als de smoorverliefde Anakin de jonge prinses Padme Amidala na een aanslag op haar leven moet beschermen. Obi Wan is er terecht niet gerust op. Niet alleen de dwaze verliefdheid van zijn leerling, maar ook in de herkomst van de huurmoordenares die Padme moest ombrengen, baart hem zorgen. Terwijl Anakin zich in de problemen werkt, gaat Obi Wan op zoek naar het complot achter de moordaanslag. En die vindt hij bij een groep separatisten, die een aanval op de republiek plant met een klonenleger…

Attack Of The Clones is in vele opzichten verschillend van zijn voorganger. Humor werd vervangen door romantiek. Kindvriendelijke figuren door 'coole creeps'. En blauwe hemels door grijze achtergronden. De sfeer is er dus duidelijk grimmiger op geworden, waardoor deze episode meer de oudere fans zal aanspreken. De liefdesscènes tussen Anakin en Padme mogen er dan wel wat over zijn; de actiescènes zijn op hun beurt weer briljant. Zo begint de film met een achtervolgingsscène in Coruscant en zien we daarna o.a. een spannende scène op de lopende band van een robotfabriek, een Gladiator-achtig arenagevecht, een ware veldslag tussen twee klonenlegers én een schitterend duel tussen Joda en Count Dooku (Christopher Lee). Bovendien is dit de eerste grote Hollywood-film die volledig digitaal werd opgenomen en dat zie je.

We horen u al denken: leuk, zo'n schitterend beeld, zo'n prima geluid, zulke knappe actiescènes, maar is Star Wars niet een beetje passé? Nee, helemaal niet. Kinderen zijn er nog steeds dol op en voor oudere fans bestaat er nog altijd iets als nostalgie. George Lucas mag dan wel nog altijd geen acteursregisseur of bijzonder intelligent scenarist zijn, maar hij weet nog altijd verdomd goed hoe hij zijn publiek moet amuseren. "

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...