The Big Bounce   16 nov 2004
Inlay van The Big Bounce
 
Genre: Komedie/Humor
Acteurs: Mike Renfro
Morgan Freeman
Sara Foster
Butch Helemano
Gregory Sporleder
Andrew Wilson
Brian L. Keaulana
Pete Johnson
Terry Ahue
Tony Dorsett
Willie Nelson
Owen Wilson
Vinnie Jones
Gary Sinise
Charlie Sheen
Speelduur: 88 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  5,6
Deel deze film: Tweeten  
 
     
 

Owen Wilson speelt in “The Big Bounce” een rol die hem op het lijf geschreven is. Net als in “Starsky & Hutch” speelt hij de lapzwans die het niet zo nauw neemt met de wet en dat gaat gepaard met een flink stuk humor en leuke one-liners.

De centrale figuur van het verhaal is Jack Ryan (Owen Wilson). Jack krijgt het op zijn werk aan de stok krijgt met voorman Lou Harris (Vinnie Jones). Jack verkoopt Lou een mep met een honkbalknuppel en wordt gearresteerd. Na een kort verblijf in de lokale gevangenis wordt hem vriendelijk verzocht Hawaï te verlaten, maar daar heeft Jack helemaal gen zin in, want het bevalt hem wel in de archipel. Vreemd genoeg geeft rechter Walter Crewes (Morgan Freeman) hem werk. Crewes heeft een donker vermoeden dat Jack hem nog wel eens van pas zou kunnen komen en als klusjesman in zijn appartementencomplex loopt Jack hem niet direct voor de voeten. Voor Jack is zijn nieuwe baan geenszins de enige reden om te blijven. Naast zijn zeer eigenwijze instelling is ook zijn kersverse relatie met de beeldschone Nancy een reden om te blijven. Nancy is niet alleen een zeer aantrekkelijke vrouw, ze is ook nog eens de maîtresse van zijn oude baas Ray (Gary Sinise) en dat is een extraatje waar Jack graag gebruik van maakt. Samen met Nancy maakt hij plannen om Ray te beroven, maar niet alles loopt volgens plan en er moet flink geïmproviseerd worden.

Het verhaal van deze vlotte misdaadkomedie laat zich het beste omschrijven als ‘de bedrieger bedrogen’, want je weet op geen enkel moment wie welke bijbedoelingen heeft. Dat en de typische Wilson-humor maken van deze film een hele leuke verrassing. Kijkend naar de cast van de film kunnen we hem met een gerust hart mee naar huis nemen. Luke Wilson, Morgan Freeman, Gary Sinise, maar ook Charlie Sheen en Vinnie Jones dragen bij aan een leuk eindresultaat.

 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...