The Miniaturist, Seizoen 1   23 mei 2018
Inlay van The Miniaturist, Seizoen 1
 
     
     
 
Screenshot van The Miniaturist, Seizoen 1   Screenshot van The Miniaturist, Seizoen 1   Screenshot van The Miniaturist, Seizoen 1
 
     
 
   
Genre: Speelfilm, Speelfilm, TV Series
Acteurs: Anya Taylor-Joy
 Romola Garai
 Hayley Squires
Speelduur: 156 minuten
Te huur op:    
Jouw waardering: Login om jouw waardering te geven
Gemiddeld:
   
  7,0
 
Deel deze film: Tweeten  
The Miniaturist is een Engelse historische thrillerserie van de zender BBC. Het ijzingwekkende verhaal speelt zich af rond een herenhuis in de meest welvarende buurt te Amsterdam (1686) waar, onder de luxueuze pracht en voorrechten, verboden passies en gevaarlijke geheimen schuilgaan.

Op een herfstdag in 1686 klopt de achttienjarige Petronella (Nella) Oortman, een arm 18 jarig meisje, aan bij het prestigieuze huis van de zogenaamde ‘Gouden Bocht' (Herengracht) in Amsterdam. Ze is daar om een nieuw leven te beginnen als echtgenote van de illustere oudere koopman Johannes Brandt. Die geeft haar een opmerkelijk huwelijksgeschenk, een replica van hun huis in kastformaat. Nella spreekt een miniaturist aan om de replica te bemeubelen.

Nella wordt eerst verzwolgen door de gesloten wereld van het huishouden van Brandt, maar naarmate ze diens geheimen ontdekt realiseert ze zich alsmaar meer de gevaren die op haar wachten. Houdt de miniaturist haar lot in zijn handen? Zal hij de sleutel zijn tot haar redding of de architect van haar ondergang?
 
     
Please wait...
Please wait...
Please wait...